Důsledky inflace pro účetnictví a účetní výkazy. - Schroll, R.
Vymedzenie inflácie. Používané metódy oceňovania - na báze historických nákladov (cien) alebo bežných nákladov (cien). Vplyv inflácie na vypovedaciu schopnosť účtovných dokladov. Metódy vyjadrovania dôsledkov inflácie. Využívanie prepočtu účtovných informácií. Záväznosť inflačných prepočtov. Súčasný stav a predpokladaný vývoj oceňovania.