Skúsenosti Lotrinska z konverzie hutníckeho priemyslu. - Vladárová, Marta
Charakteristika konverzie hutníckeho priemyslu. Najintenzívnejšia konverzia v rokoch 1984-1988, kedy zaniklo 50 perc. pracovných miest, čo postihlo 20400 pracovníkov. Z nich 37 perc. odišlo do predčasného dôchodku, 25 perc. si našlo prácu v iných podnikoch odboru, 28 perc. sa rekvalifikovalo, 2 perc. sa vrátilo do vlasti a 8 perc. začalo podnikať. Popis špecifických ciest riešenia problémov konverzie v postihnutých regiónoch.