Finanční hospodaření v tržní ekonomice. - Houdek, V.
Právne predpisy pre nové formy organizácií a ich finančné hospodárenie. Nové prístupy k finančnému hospodáreniu v trhovej ekonomike. Zisk ako dôležitý finančný zdroj. Význam účtovnej bilancie. Popis aktív a pasív podniku. Výkaz o hospodárskej činnosti (výsledovka) a výkaz o majetku (rozvaha). Základné zdroje financovania a tvorba fondov.