Pro podniky: desatero první pomoci. - Škaloud, Jan
Pre ozdravenie podnikov je potrebné preskúmať finančnú situáciu, štruktúru aktív a pasív, bežnú likviditu podniku. Potrebné je spracovať krátkodobý a dlhodobý finančný plán ako základný nástroj riadenia podniku. Potreba poznať detailne situáciu na trhu, zoznámiť sa s konkurenciou nielen u nás, ale aj vo svete. Potreba minimalizácie zásob.