Vlijanie gosudarstva na razvitije NIOKR v SŠA. - Simakov, V.
Formy vplyvu štátu v USA na výskumno-vývojové práce: vládne objednávky, federálne objednávky, nákup tovarov a služieb federálnou vládou, štátne zmluvy, granty, objednávky štátov a miestnych orgánov. Možnosti využitia skúseností USA pri realizácii štátnych objednávok v ZSSR.