Les percées scientifiques japonaises et leurs applications industrielles. - Constanty, H.
Úzka spolupráca medzi univerzitami a priemyslom. Projekt lode Yamata - je na elektromagnetický pohon so supervodivosťou. Biotechnológia: význam súkromnej iniciatívy. Výskum pre priemysel. Japonský výskum predstavuje mravčiu prácu rýchle konkretizovanú obchodným úspechom. Príloha: Nové technológie s prioritami Miti pre r. 1991. (L'Expansion 1991, 7.3.).