Human development. Concepts and measurement. - Desai, M.
Správa o rozvoji ľudstva (Human Development Report) za r. 1990 vypracovaná Rozvojovým programom OSN ako prvá v tejto sérii. Nový prístup k definícii rozvoja ľudstva. Intelektuálny pôvod koncepcie rozvoja ľudstva, koncepčná základňa. Tri základné dimenzie rozvoja ľudstva. Stanovenie indexu rozvoja ľudstva.