Naprjažennost' vo vzaimootnošenijach goroda i derevni: vozmožnosti jejo oslablenija. - Simuš, P.
Príčiny sociálneho napätia medzi mestom a dedinou v ZSSR (industrializácia, vojenská výroba, administratívne zásahy). Možnosti normalizácie vzťahov medi mestom a dedinou a budovania agropriemyslového komplexu. Špecifiká agrárnej sféry. Podmienky dynamickej rovnováhy medzi mestom a dedinou.