Vybrané aktuálne problémy v sociálnej oblasti a úvahy o jej ďalšom vývoji. - Pilková, J.
Sociálna politika by mala zastrešovať tie oblasti, ktoré ostanú pod kontrolou štátu. Postupne s presadzovaním pluralitného systému sa v sociálnej oblasti úloha štátu bude zoslabovať. Vecnú náplň takto vymedzenej sociálnej politiky tvorí problematika sociálneho zabezpečenia, nezamestnanosti a zdravotníctva. Analýza týchto oblastí za rok 1990 a začiatok roka 1991.