Albín Bráf - český národohospodář. - Jüngling, L.
S A. Bráfom je spojený začiatok sústavného českého národohospodárskeho bádania. Bol prívržencom rakúskej školy. Sformuloval novodobý program českej hospodárskej politiky. Zaoberal sa noetickými a metodickými otázkami ekonomickej vedy. Jeho závery o prekonávaní hospodárskeho oneskorovania, o rozvoji podnikateľskej činnosti, o nesprávnosti absolutizácie riešení a určitých foriem sú aktuálne i dnes.