Nestor našich aktivních ekonomů. - Grigar, F.
RNDr.ing. Jaroslav Habr, DrSc. (nar. 1911) už skoro 60 rokov významne prispieva k rozvoju čs. ekonomickej teórie a praxe. Bádal a publikoval v oblasti makroekonomiky, mezosféry, mikroekonomiky, v oblasti hospodárskej politiky, exaktných metód i v tzv. odvetvových a prierezových ekonomikách.