Changing incentives for economic research in the Netherlands. - Kapteyn, A.
Rozvoj holandského vysokého školstva od 60. rokov - rast počtu študentov a fakúlt. Zásadné zmeny v pôvodných formálnych organizáciách. Vnútorná aj vonkajšia demokracia na vysokých školách. Vládne opatrenia na zlepšenie vysokoškolského vzdelávania. Nový systém univerzitného školstva od r. 1982. Univerzitný rozpočet. Financovanie výskumu. Príklad Ekonomickej fakulty na Tilburgskej univerzite.