Konference Evropské asociace pro evoluční politickou ekonomii. - Mertlík, Pavel
Európska asociácia pre evolučnú ekonómiu (EAEPE) založená v r. 1988. Patrí k najvýznamnejším vedeckým spoločnostiam v odbore ekonómie na európskom kontinente. Definovanie evolučnej politickej ekonómie ako alternatívy neoklasickej ekonómie. Názov výročnej konferencie pre rok 1990 (Florencia): Revízia ekonómie, teória a politika pre Európu 21. storočia.