Problematika vlastnických vztahů v alokačních procesech. - Bureš, J.
V trhovej ekonomike dochádza k diskrepancii medzi záujmami manažérov a záujmami investorov (vlastníkov disponibilného kapitálu). Diskrepancia jestvuje pri odhade rizika z portfólia a averzie k nemu. Jej odstránenie je možné len na základe hlbšej motivácie manažérov a to formou vytvorenia vlastníckeho vzťahu, participácie na kapitáli, zisku a rozhodovaní, kedy sa pracovníci stávajú súčasne investormi i manažérmi. Skúmanie toho, či kupónová privatizácia v ČSFR vyrieši uvedený problém.