K ponimaniju finansovogo kapitala i jego evoljucii. - Kopylova, T.
Nedostatočnosť doterajšieho skúmania finančného kapitálu. Zhodnotenie teórie V.I. Lenina a R. Hilferdinga a ďalších teoretikov. Názor autora článku na vznik finančného kapitálu ako na proces postupného vytláčania priemyselného kapitálu z vedúcej úlohy kapitálom peňažným, ktorý sa stáva kľúčovým činiteľom v ekonomike. Charakteristika zmien v subjektoch a organizačných formách finančného kapitálu.