Naučno-techničeskaja politika v uslovijach perechoda k rynku. - Krašeninnikov, S.
Rast zaostávania technickej úrovne priemyslu za vyspelými krajinami. Zvyšovanie efektívnosti ekonomiky trhom a regulácia cien produkcie novej techniky. Problémy tvorby cien techniky. Vplyv štátu na vedeckotechnickú politiku. Nedostatky ekonomického mechanizmu stimulovania rozvoja novej techniky.