Informačné systémy - problematická vedecká disciplína? - Rabenseifer, A.
Vývoj názorov na predmet výskumu informačných systémov. Kryštalizovanie názoru, podľa ktorého je informačný systém socio-technickým systémom. Stručná charakteristika situácie v metodológii výskumu informačných systémov. Názory na súčasnú pozíciu disciplíny informačných systémov.