Poverty. A wasted decade. - Pyatt, G.
Obsah 13. Správy Svetovej banky o svetovom rozvoji za r. 1990 (World Development Report) a za r. 1980 - chudoba a vývoj ľudstva, zhoršujúca sa situácia v uplynulej dekáde. Výklad pojmu chudoba. Počet chudobných v r. 1990 v porovnaní s r. 1980 a 1970. Doporučenia Svetovej banky pre ekonomické politiky na národných úrovniach - výhľad na 90. roky.