Klasická a keynesiánská makroekonomie - dva dodatky. Don Patinkin a James Tobin. - Izák, Vratislav
Práce Dona Patinkina a Jamesa Tobina predstavujú významné doplnky ku klasickej a keynesiánskej makroekonomii. D. Patinkin sa na základe kritiky ako klasickej tak aj keynesiánskej monetárnej teórie pokúsil o integráciu monetárnej teórie s teóriou ceny. J. Tobin zaviedol optimalizačný prístup aj do dopytu po peniazoch. Objasnenie týchto prístupov.