note on insiders, outsiders and the two-thirds-society. - Rothschild, K.W
Hodnotí sa platnosť teórií, podľa ktorých zamestnaní pracovníci podniku ("insideri") bránia zamestnať pracovníkov zvonku ("outsideri"), udržujú si mzdy nad hranicou rovnováhy a tak vytvárajú "dvojtretinovú spoločnosť" znevýhodňujúcu zostávajúcu tretinu. Závery dopadov na snahy k plnej zamestnanosti.