Pracovat ano, ale bez zvýhodnění. Zaměstnávaní důchodců. - Průša, Ladislav
Hlavné faktory, ktoré ovplyvňujú mieru ekonomickej aktivity dôchodcov: faktory vyplývajúce z potrieb spoločnosti, faktory spojené so záujmom samotných občanov pokračovať v ekonomickej aktivite z dôvodov psychických, sociálnych alebo ekonomických a faktor kvalifikačnej, vzdelanostnej a vekovej štruktúry dôchodcov. Nová úprava podmienok pre zamestnávanie dôchodcov.