<The> reform of unemployment compensation. Choises for East and West. - Micklewright, J.
Rast nezamestnanosti sprevádzajúcej prechod na trhovú ekonomiku v krajinách východnej Európy. Negatívny názor Západu na kompenzácie pre nezamestnaných. Zváženie princípov podpory v dôsledku rozdielnych názorov Východu a Západu. Voľba medzi dvoma druhmi kompenzácie: poistenie versus podpora v nezamestnanosti. Kompenzácia vo východnej Európe - Nemecko, Poľsko, Maďarsko a ZSSR.