Unemployment. A symptom of stagnation or a side-effect of growth? - Aghion, Ph
Analýza vzájomného pôsobenia a vzťahov medzi ekonomickým rastom a nezamestnanosťou. Problém účinku rastu formou technického pokroku na vývoj nezamestnanosti ako kardinálny problém ekonómov od Ricardových čias. Koncentrácia na účinok zmien v úrovni produktivity na nezamestnanosť skôr ako účinok zmien v miere rastu produktivity. Výklad endogénneho modelu rastu založeného na tvorivej deštrukcii. Endogénne inovácie.