Kak ispol'zujutsja sel'skochozjajstvennyje zemli. - Kurcev, I.
Nízka produktívnosť poľnohospodárskej pôdy v Sibíri. Organizačné formy hospodárenia na pôde. Uplatňovanie chozrasčotu a prenájmu. Nástup trhových vzťahov. Podnikanie na dedine. Upevňovanie materiálnotechnickej základne a jej problémy. Využitie priemyslového potenciálu oblasti. Problémy v sociálnych podmienkach a službách.