Przedsiebiorstwa panstwowe w procesie urynkowienia gospodarki. - Caban, W.
O výsledkoch výskumu vykonaného v 49 podnikoch poľského spracovateľského priemyslu v r. 1990. Silný pokles výroby. Pomalší pokles zamestnanosti. Zastaraná organizačná štruktúra. Vysoké ceny zásobovacích tovarov. Viac ako 70 perc. podnikov však investovalo. Pokles rastu predaja. Závery.