Státní rozpočet: Co vyvolal přebytek. - Kameníčková, Věra
Skúmanie otázky, či je prebytok v štátnom rozpočte nadbytočný a či sa má využiť k financovaniu dodatočných výdavkov alebo na zníženie daňového zaťaženia, či sa má reštriktívne zameranie hospodárskej a menovej politiky zmierniť. Zvýšené príjmy štátneho rozpočtu nepochádzajú z rastu výroby a odbytu, ale súvisia s infláciou a preceňovaním zásob. Prebytok sa má využiť tak, aby podniky mali možnosť lepšie sa vyrovnať s dôsledkami cenového rastu.