Přechod na daň z přidané hodnoty. - Klak, J.
Daň z pridanej hodnoty, ktorá má byť do praxe zavedená 1.1.1993, patrí do kategórie nepriamych daní, ktoré vždy predstavujú určitú prirážku k cene. Základom jej určenia je pridaná hodnota, ktorú môže v zjednodušenej podobe predstavovať ukazovateľ vlastných výkonov. Základná schéma zdanenia a schéma spôsobu evidencie a inkasa dane z pridanej hodnoty. Zdôvodnenie jedinej sadzby DPH. Riziká vznikajúce pri uplatňovaní dane. Predpoklady úspešného zavedenia dane.