Regulatory reform in European banking. - Vives, X.
Návrh reformy regulovania Európskeho bankovníctva v kontexte finančnej integrácie ES. Vzájomné pôsobenie regulácie a konkurencie na bankových a finančných trhoch. Otázka možného ohrozenia stability finančných systémov v dôsledku rastu konkurencie na bankových trhoch. Ochrana solventnosti a stability finančných systémov ako hlavný zámer regulácie bankovníctva. Príklad úspechu regulácie bankovníctva v USA.