Francija: ot obratimosti franka k zapadojevropejskoj valjutnoj integracii. - Presnjakov, Viktor Jur'jevič
Ochrana francúzskeho franku pred devalváciou v 70-tych rokoch a dvojitý valutový trh. Zavedenie plávajúceho kurzu, jeho príčiny a dôsledky. Stabilizačné pôsobenie ECU. Valutové a finančné opatrenia na pomoc francúzskemu exportu. Prechod od prvkov uzavretosti k špecializovanému hospodárstvu v rámci Európskych spoločenstiev.