Inflace a její náklady. - Bulíř, Aleš
Pokus o zhrnutie ekonomických a spoločenských nákladov inflácie, t.j. negatívnych dôsledkov, ktoré dopadajú na výrobcov a spotrebiteľov. Potlačené náklady, skrytá a otvorená inflácia. Problém otvorenej inflácie. Rozlíšenie dôsledkov jej očakávaného a neočakávaného prejavu. Zdôvodnenie neexistencie ex ante spoločensky optimálnej miery inflácie.