O politice devizového kursu. - Bureš, J.
Dva názory na devízový kurz. Devízový kurz ako "rovnovážna cena" vyrovnávajúca ponuku a dopyt. Devalvácia devízového kurzu ako výraz snahy o nastolenie vonkajšej a vnútornej rovnováhy. Devízový kurz ako východisko pri voľbe makroekonomickej stratégie. Charakteristika a význam rovnovážneho devízového kurzu.