Směnka a obchodní úvěr. - Zahradník, Petr
Vysvetlenie podstaty zmenky a bezprostrednej súvislosti medzi zmenkou, ako základným nástrojom kryjúcim obchodno-úverový vzťah a obchodným úverom ako tovarovým úverovým vzťahom medzi podnikateľmi. Platobná neschopnosť ako nutený dôsledok nemožnosti uzatvárať obchodno-úverové vzťahy a súčasne ako odraz objektívnej potreby týchto vzťahov.