K podmínkam vývoje čs. ekonomiky v krátkém období. - Czesaný, Slavoj
Podstatou zmien v čs. ekonomike je prechod od centrálne plánovanej ekonomiky ku koordinácii hospodárskych aktivít trhom. Analýza vplyvov pôsobiacich na čs. ekonomiku z vonkajšieho prostredia a významnejších vnútorných podmienok týkajúcich sa vymeniteľnosti meny, miery inflácie a nezamestnanosti, dostupnosti vnútorného i vonkajšieho kapitálu. Úvaha o ďalších potrebných krokoch hospodárskej politiky.