L'assainissement de l'économie japonaise.
Vývoj japonského hospodárstva v 70. a 80. rokoch poznamenaný rozmachom. Sústredenie na domácu ponuku pomáha špekuláciám. Vyrovnanie sporenia a investícií. Vývoj úrokovej miery štátnych obligácií od r. 1980. Rýchly hospodársky rast viedol k zníženiu platobného dolárového prebytku. (La lettre du CEPII 1991, č.93.).