Public policy and the economics of development. - Stern, N.
Rastúci význam úlohy štátu v ekonomike rozvojových krajín. Základné ukazovatele ekonomického rastu a životnej úrovne v 80. rokoch. Štátny sektor v ekonomike. Argumenty pre intervencie štátu v rôznych sektoroch - zdravotníctvo a výživa, školstvo, infraštruktúra, životné prostredie. Determinanty ekonomického rastu rozvojových krajín a ich možné ovplyvňovanie zo strany štátu. Štátne financie.