Soviet perceptions of economic conditions during the period of stagnation: evidence from two diverse emigrant surveys. - Gregory, P.R
Výskum mienky sovietskych emigrantov v USA a SRN na začiatku 80. rokov o ekonomickej situácii v ZSSR do doby ich emigrácie, t.j. zhruba v 2. polovici 70. rokov. Ekonomická a sociálna štruktúra utečencov pred emigráciou - zárobky, pracovné príležitosti, produktivita práce, životná úroveň, ceny a mzdy, politická angažovanosť. Závery pre perestrojku.