Rynok, sobstvennost' i spravedlivost'. - Bogačev, V.
V článku sa skúma, či môže trhové hospodárstvo zabezpečiť rovnosť. Ukazuje sa, že konkurenčný trh je inštitút demokratického riadenia cez voľnú tvorbu cien, že vytvára rovnaké podmienky prístupu k zdrojom výroby, k technológii a pod. Nerovnosť sa začína tým, že konkurenčný trh vytvára rozdelenie spoločnosti na vlastníkov a nevlastníkov.