Fond "2000": razrabotka vnešneekonomičeskich voprosov konversii. - Subbotin, A.K
Úloha Fondu sociálno-ekonomického a humanitárneho rozvoja "2000" pri konverzii zbrojného priemyslu ZSSR. Názory členov Fondu a ich zahraničných spolupracovníkov na možnosti využitia vojenských technológií. Porovnanie komponentov moci štátu ZSSR a vyspelých krajín. Problémy zavádzania vojenských technológií do praxe (rádovo vyššie ako existujúce špecializácie atp.). Mechanizmus odovzdávania technológií.