Makroekonomické řízení a hospodářská politika státu - Názory profesora Miltona Friedmana. 2.
Úloha štátu v živote spoločnosti a v ekonomike. Tri dôležité funkcie - chrániť spoločnosť pred násilím zvonka, chrániť každého člena spoločnosti pred nespravodlivosťou a povinnosť budovať niektoré verejné práce a diela. Výhody trhového hospodárstva a porovnávanie rozvoja ekonomiky Japonska a Indie.