Mýty o programech přechodu k trhu v SSSR. - Kulikov, V.
Mýtus prvý - o nezlučiteľnosti programov stabilizácie a prechodu k trhovej ekonomike. Mýtus druhý - že je možné stabilizovať ekonomickú situáciu a prejsť k trhu bez zvýšenia cien. Mýtus tretí - že neporastie nezamestnanosť (hoci 40 perc. podnikov, ktoré sú stratové, sa musí zrušiť). Mýtus štvrtý - že finančné zmeny sú k ozdraveniu ekonomiky dostačujúce. Mýtus piaty - že do konca r. 1991 bude stabilizovaný štátny rozpočet.