Privatizace a zaměstnanecká práva v Maďarsku. - Réti, T.
Zákony k transformácii štátnych podnikov na súkromné spoločnosti z r. 1989 viedli k tomu, že stranícka byrokracia a podnikové riadenia sa stali kvazivlastníkmi štátnych podnikov. Zriadenie Štátnej privatizačnej agentúry (1990), ktorá mala regulovať privatizáciu a eliminovať jej zneužívanie ako odraz kritiky zo strany zamestnancov. Odmietavý postoj odborov k privatizácii. Volanie po zamestnaneckom spolupodielnictve.