Pro úspěch transformačního procesu. - Hučka, Miroslav
Skúmanie príčin a hľadanie východísk pre prekonanie súčasnej krízy v priemysle. Reštrikčná politika neviedla k tomu, aby podniky mobilizovali svoje sily a adaptovali sa na náročnejšie prostredie. Podniky neuvažujú o budúcnosti, snažia sa iba prežiť, žiadajú zmäkčenie podmienok reformy, nesprávajú sa ako vlastníci. Riešenie v oblasti vlastníctva, zahraničného kapitálu, podnikového managementu.