Prywatyzacja przedsiebiorstw w Japonii. - Strzyzewska, M.
Japonská vláda prikročila k reforme mnohých verejných korporácií v r. 1965 a v 80. rokoch k privatizácii vrátane obrovských podnikov ako NTT (telefónny) a JNR (doprava). Príčiny privatizácie. Bezpríkladný rozvoj Japonska po 2. svetovej vojne zameraný na efektívnosť a konkurenčnosť podnikov. Privatizácia súčasťou dlhodobej stratégie hospodárskeho rastu.