Subvence jako nástroj strukturální politiky. - Čapek, A.
Charakteristika čs. štruktúrnej politiky, ktorá obsahuje aj problematické prvky. Problematickým je predpoklad, že vláda vie aká by mala byť nová štruktúra ekonomiky, že štruktúrna politika musí vychádzať z komparatívnych výhod i to, či vláda dokáže štruktúrnu politiku presadiť. Tieto pochybnosti súvisia s otázkou subvencií. Určenie úlohy subvencií. Rozbor dôvodov subvencovania a praxe subvenčnej politiky v trhovej ekonomike vyspelých krajín.