Metodologija prognoznych rasčetov perechoda k rynku.
Princípy a metodológia výpočtov pre prognózy. Oblasti formalizácie procesov pre potreby modelovania trhových vzťahov: životná úroveň, finančný obrat, materiálovo-vecné proporcie, efektívnosť spoločenskej výroby. Celková charakteristika variantov výpočtov.