Impulsy pro hospodářskou politiku vůči agrokomplexu. - Záhlava, F.
Východiskom spresňovania koncepcie čs. poľnohospodárskej politiky sú tri impulzy: prechod k trhovému hospodárstvu, zámer vstupu do ES a celosvetové rokovania o liberalizácii obchodu potravinami a cien v rámci GATT. Implikácie liberalizácie svetového obchodu potravinami pre čs. hospodársku politiku. Pôsobenie trhu a makroekonomická regulácia agrokomplexu. Adaptácia poľnohospodárskeho sektora na podmienky trhového hospodárstva.