Mezinárodní obchod a ekonomický růst. - Štěpánek, V.
Skúmanie závislosti medzi ekonomickým rastom a zahraničným obchodom z dvoch hľadísk: a) z hľadiska teórie medzinárodného obchodu a to na základe čistej teórie medzinárodného obchodu (klasického princípu komparatívnych výhod), ale predovšetkým z hľadiska teórie obchodu a blahobytu; b) na základe aplikácie teórie ekonomického rastu k danej problematike. Aplikácia keynesiánskej teórie pri skúmaní vzťahu rastu a zahraničného obchodu.