Osnovnyje izmenenija vo vnešnej torgovle SŠA v 80-e gody. - Naborov, V.
Tempá rastu zahraničnoobchodného obratu USA v bežných cenách. Zmeny v geografickom rozdelení tovarového obratu USA. Rýchly rast importu v posledných 10 rokoch. Rast úlohy dovozu strojov a zariadení. Expanzia exportu v niektorých druhoch tovaru (dopravné prostriedky, telekomunikačné zariadenia a i.). Rast vonkajšej zadlženosti. Opatrenia vlády na zvýšenie konkurencieschopnosti exportérov.