Powszechny system preferencji (GSP) - podstawowe zasady.
Generálny systém colných preferencií dôležitým nástrojom obchodnej politiky vyspelých krajín. Zásady GSP vypracované v r. 1990. Jeho ciele, podsystémy. Rozpätia preferencií. Colné kontingenty. Zásada pôvodu tovaru. Iné vysvetlené pojmy. Zásada kumulácie. Priama konsignácia.