European Community external protection and 1992. Voluntary export restraints applied to Pacific Asia. - Hamilton, C.B
Problematika ochrany dovozov do ES po r. 1992 najmä z krajín tichomorskej Ázie (ázijská štvorka), ale aj v širšom kontexte. Netarifné bariéry. Dobrovoľné vývozné obmedzenia zastrešené "Dohodou o textile". Predpokladané dôsledky zrušenia čl. 115 Rímskej dohody po r. 1992. Národné kvóty na dovoz niektorých senzitívnych výrobkov do ES. Dopad zmien vo východnej Európe.